Welkom op de website van landgoed Het Lankheet, een groot bosrijk gebied afgewisseld met heide, vennen, historische boerderijen, hooilanden en oude essen aan de Buurserbeek. Het ligt tussen Haaksbergen en Eibergen. Het landgoed heeft een geschiedenis die 800 jaar teruggaat, maar geeft ook een vooruitblik tot ver in de 21e eeuw. Er zijn verschillende eigentijdse landschapsprojecten op het gebied van waterzuivering, energiewinning, multifunctionele klimaatbossen, houtteelt, jeugdeducatie en jeugdzorg, kunst en theater. Hierdoor is te beleven hoe het landschap van de toekomst een onontbeerlijke plaats in ons dagelijks leven gaat innemen. Historie en innovatie gaan hand en hand samen en u kunt daar zelf aan deelnemen.

boog

Er zijn activiteiten in het Waterpark zoals rondleidingen, educatieve programma’s voor de jeugd, lezingen over natuur en landschap en muziekuitvoeringen. Op de houtwerf aan de Botterkolk wordt dennen- en loofhout op een traditionele manier gewaterd, gezaagd, gedroogd en verwerkt. Fiets- en wandelroutes zijn er te over.

Over de geschiedenis en alles wat er vandaag de dag te beleven is vindt u op deze website alle informatie. De geschiedenis van het landgoed, het functioneren en de wandelroutes van het Waterpark, informatie over Streekeigen Hout en producten, overnachtingen en de activiteiten op het Veldwerkcentrum.

Noteer alvast in uw agenda: iedere eerste zaterdag van de maand is er een publiekswandeling in het Waterpark van het landgoed. Verzamelen om 10.00 uur op het Veldwerkcentrum, Lankheterweg 6; kosten € 5,- inclusief koffie. Laarzen/buitenschoeisel aanbevolen.